Tök Jó Konyha

Árpagyöngy Leves

Kezdjük egy kis bemutatkozással. Az árpagyöngy (azaz gersli) Magyarországon – sajnos – nem annyira elterjedt, nem igen hétköznapi étel. Holott rengeteg pozitív tulajdonsága van és levesként, köretként, kenyérként stb. is felhasználható. Lássuk mik a legfontosabb tudnivalók az árpáról: Hosszú időn át tartó teltségérzetet ad, mivel a szervezet szép lassan bontja csak le, s fogyasztását követően nem emelkedik… Tovább »

Melengető Téli Leves

Hivatalosan is itt a tél. Hiába süt a Nap szépen, bizony didergető hideg van már. Ilyenkor a legjobb az otthon melegében, egy pihe-puha köntösbe bugyolálni magunkat, egy tál finom, forró zöldség levessel. Így még a tanulás is könnyebben megy. (Az életmód-tanácsadói tanfolyam nem piskóta, de elmondhatatlanul élvezem!)       A leves hozzávalói: (4 főre) 2 nagy… Tovább »

Téli Zöldségragu

Szerintem a fenti kép magáért beszél, úgyhogy térjünk is mindjárt a lényegre! Hozzávalók: (4-6 személyre) 2 kisebb édesburgonya 200g gomba(Hagyjuk egészen nagy darabokban a gombát, a kisebb fejűeket elég csak félbe, a nagyobbakat negyedekre vágni.) 2 vöröshagyma 1 szép nagy zöld kaliforniai paprika 3 gerezd fokhagyma 200g zöldbab 240g csicseriborsó 240g cannellini bab 240g vesebab… Tovább »

Hamis Finomfőzelék Egy Kis Csavarral

Tegnapi nap folyamán párom nagybátyjának kutyusaira vigyáztunk. Két édes kis shih tzu leányzó – akik extra figyelmet követelnek. Nem igen volt hát szabadidőm a rengeteg játék, séta és pocisimi közepette, így az ebédet úgy akartam megoldani, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen a konyhában töltenem. Gondoltam, összeütök egy jó kis főzeléket, ami finom, laktató és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!