Tök Jó Konyha

Sárgarépás Paszternák Leves

Először is meg kell jegyeznem: a paszternák NEM fehérrépa! Ezt csak azért szeretném leszögezni rögtön így a cikk elején, mert tudom, hogy a fehérrépa nem tartozik – legalábbis a legtöbbünknél – a kedvencek közé. Holott igen sokféleképpen felhasználható szegény “albinó-répa” is, ahogy egy kedves ismerősöm nevezi eme zöldséget. Szóval, a paszternákról (angolul parsnip) a cikk… Tovább »

Töltött Gomba Mézes Répaágyon

Hogy valami finomat, gyorsat és különlegeset varázsoljunk az asztalra, nem feltétlenül kell egy Jamie Olivernek lennünk. Ez a fincsi töltött gomba szuperül fest tálalásnál, és roppant könnyen összedobható. Íme:   Hozzávalók: 2 főre 4 szép nagy fej tölteni való gomba A szószhoz (töltelékhez): 1 konzerv vesebab (400g) 1 konzerv paradicsom (400g) 2 gerezd fokhagyma 1… Tovább »

Hamis Vegetáriánus Korma

Itt Angliában – is – nagy keletje van az indiai konyhának. Az indiai éttermek curry kínálata hatalmas és roppant népszerű, mind a vegetáriánusok, mind a húsevők körében. Én magam is nagy rajongó vagyok, hol az enyhébb, hol pedig a fűszeresebb, csípősebb ételeket veszem fel a menüre. A Korma a lágyabb ízvilághoz tartozik, általában kókusztejjel készítik… Tovább »

Répa&Gyömbér Koktél

Abszolút új kedvenc! Ma reggel próbáltam ki ezt a juice-t és bizton állíthatom, hogy felkerült a “favorit-listámra”! Nem csak finom, de nagyon sok jó hatása is van. Többek között: Csökkenti a koleszterin szintet Energetizáló Magas az antioxidáns tartalma, ezáltal öregedésgátló (jó a korai ráncosodás ellen) Rengeteg C-vitamint tartalmaz Nagyon finom és nagyon gyorsan elkészül! Hozzávalók:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!