Először is meg kell jegyeznem: a paszternák NEM fehérrépa! Ezt csak azért szeretném leszögezni rögtön így a cikk elején, mert tudom, hogy a fehérrépa nem tartozik – legalábbis a legtöbbünknél – a kedvencek közé. Holott igen sokféleképpen felhasználható szegény “albinó-répa” is, ahogy egy kedves ismerősöm nevezi eme zöldséget. Szóval, a paszternákról (angolul parsnip) a cikk… Tovább »
Sárgarépás Paszternák Leves
Először is meg kell jegyeznem: a paszternák NEM fehérrépa! Ezt csak azért szeretném leszögezni rögtön így a cikk elején, mert tudom, hogy a fehérrépa nem tartozik – legalábbis a legtöbbünknél – a kedvencek közé. Holott igen sokféleképpen felhasználható szegény “albinó-répa” is, ahogy egy kedves ismerősöm nevezi eme zöldséget. Szóval, a paszternákról (angolul parsnip) a cikk… Tovább »

Hogy valami finomat, gyorsat és különlegeset varázsoljunk az asztalra, nem feltétlenül kell egy Jamie Olivernek lennünk. Ez a fincsi töltött gomba szuperül fest tálalásnál, és roppant könnyen összedobható. Íme: Hozzávalók: 2 főre 4 szép nagy fej tölteni való gomba A szószhoz (töltelékhez): 1 konzerv vesebab (400g) 1 konzerv paradicsom (400g) 2 gerezd fokhagyma 1…