Tök Jó Konyha

Sárgarépás Paszternák Leves

Először is meg kell jegyeznem: a paszternák NEM fehérrépa! Ezt csak azért szeretném leszögezni rögtön így a cikk elején, mert tudom, hogy a fehérrépa nem tartozik – legalábbis a legtöbbünknél – a kedvencek közé. Holott igen sokféleképpen felhasználható szegény “albinó-répa” is, ahogy egy kedves ismerősöm nevezi eme zöldséget. Szóval, a paszternákról (angolul parsnip) a cikk… Tovább »

Árpagyöngy Leves

Kezdjük egy kis bemutatkozással. Az árpagyöngy (azaz gersli) Magyarországon – sajnos – nem annyira elterjedt, nem igen hétköznapi étel. Holott rengeteg pozitív tulajdonsága van és levesként, köretként, kenyérként stb. is felhasználható. Lássuk mik a legfontosabb tudnivalók az árpáról: Hosszú időn át tartó teltségérzetet ad, mivel a szervezet szép lassan bontja csak le, s fogyasztását követően nem emelkedik… Tovább »

Melengető Téli Leves

Hivatalosan is itt a tél. Hiába süt a Nap szépen, bizony didergető hideg van már. Ilyenkor a legjobb az otthon melegében, egy pihe-puha köntösbe bugyolálni magunkat, egy tál finom, forró zöldség levessel. Így még a tanulás is könnyebben megy. (Az életmód-tanácsadói tanfolyam nem piskóta, de elmondhatatlanul élvezem!)       A leves hozzávalói: (4 főre) 2 nagy… Tovább »

Fokhagymás Paradicsomleves Halloween-ra

A holnapi nap tiszteletére úgy gondoltam, hogy elő kellene állnom valami véresen jó, Halloween-i kreációval. Így született meg a csípős, fokhagymás paradicsomleves – tökéletes ellenszer vámpírok ellen!   Hozzávalók: 2 evőkanál olivaolaj 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma 2 répa 350g sűrített paradicsom 1 nagy csípőspaprika (ez esetben a vérpiros a legjobb) 1 teáskanál kömény 0,5 teáskanál… Tovább »

Testet-lelket melengető levesek

Nem tudom, otthon milyen a helyzet, de itt Angliában már napok óta szürkés, télies idő van, rendesen lehűlt a levegő. Ilyenkor mindig vágyakozom valami melengető étel után, vagy csak egy nagy bögre forró teára. A héten ebből adódóan két nagyon finom levest készítettem el, a Kókusztejes Gombalevest és a Krumplis Póréhagyma levest. Ez utóbbi tradicionális étel itt… Tovább »

Citromos Kurkumás Káposzta Leves

Egy ideje nem készítettem már levest, és tegnap bizony nagyon megkívántam. Íme a végeredmény:   Hozzávalók 4 főre: 1 kisebb fej káposzta 3-4 közepes méretű krumpli 1 nagy vöröshagyma 1 gerezd foghagyma 1 citrom 4 teáskanál kurkuma só, bors ízlés szerint 1 teáskanál édes paprika (csípőset is használhatsz, ha intenzívebb ízre vágysz) 2 evőkanál olivaolaj… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!