Tök Jó Konyha

Így jó enni

Amikor elkezdtem a Tök Jó Konyhát, szentül hittem, hogy ki fogok tartani az általam kiválasztott diéta mellett és nem fogok csalni, mert az nem jó, és nem egészséges. Tévedtem…Vallomással tartozom Nektek. Az egészséges táplálkozás híve vagyok, ez tény. Minél inkább idősödöm (pont tegnap töltöttem be a 30-at 😀 ), annál inkább előtérbe helyeződik a helyes táplálkozás… Tovább »

Deliciously Ella nyomában

A bemutatkozás rovatban már leírtam, hogy miért is indítottam el ezt a blogot. Az egészséges táplálkozás támogatása a fő célom, mégis úgy, hogy ne a tiltásoké, az éhezésé legyen a központi szerep. Lehet nassolni, sokat és jókat enni diétázva is – csak tudni kell, mit mivel helyettesítsen az ember fia/lánya. A diéta szó önmagában sokak… Tovább »

Játék, Játék, Játék!!!!

A Tök Jó Konyhában most Baglyos só- és borsszórót nyerhettek!   Szeretném minden kedves konyhatagnak megköszönni a támogatást, ezért szerveztem Nektek egy kis játékot a Tök Jó Konyha Facebook oldalán!   A képen látható baglyos sò és bors szòrò szettet fogom kisorsolni December 24-én délelőtt. Ha szeretnétek megnyerni amolyan utòkaràcsonyi ajàndékként, akkor nincs màs dolgotok, mint… Tovább »

Tahini

A tahini nem más, mint őrölt szezámmagból készített krémes állagú paszta. Remek kalciumforrás mindazok számára, akik nem fogyasztanak tejtermékeket. Ha naponta két evőkanálnyival eszel belőle, máris hozzájuttatod szervezetedet a szükséges kalcium 15%-ához. Aki viszont allergiás a dióra, annál keresztallergia alakulhat ki a tahini fogyasztásakor, erre oda kell figyelni!   A szezámmag emellett telis-tele van értékes tápanyagokkal, úgy… Tovább »

Fodros Kel (Kale)

Íme néhány hasznos tudnivaló erről a nagyon is egészséges zöldségről:     A kisázsiai eredetű káposztafélét a rómaiak idejében a vándorló kelták hozták magukkal Európa nyugati részére. A fodros kel a középkorig kedvelt zöldségnövény volt. A könnyű termeszthetősége és hidegtűrése miatt a kezdetben vastag szárú és gyér levélzetű kel igen kedvelt konyhanövénnyé vált. A gazdák azonban szívesebben… Tovább »

Napi motiváció

Megosztanék Veletek pár gondolatot. Először is, szeretnék köszönetet mondani minden blog-olvasónak, “lájkolónak”, megosztogatónak. Igaz még csak mostanában indítottam a Tök Jó Konyhát, de máris igen sok pozitív visszajelzést kaptam Tőletek, amiért nagyon hálás vagyok! A Facebook oldalamon továbbra is áll az ajánlat: nyugodtan küldjetek képeket az elkészített ételekről, írjátok meg a véleményeteket, saját receptet is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!