Töltött Gomba

Ezzel a fogással igazán nem kell sokáig bíbelődni. Hamar elkészül, finom és laktató! 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, szárukat eltávolítjuk (de ne dobjuk ki!), és egy tepsire helyezzük őket. A hagymát és az aszalt paradicsomot apróra kockázzuk, a gomba szárát szintén apróra daraboljuk és a petrezselymet is felaprítjuk. Ezután már csak össze kell keverni a töltelék hozzávalóit (túró, paradicsom, hagyma, tojás, gombaszár, só, bors, petrezselyem) és kanalazhatjuk is a gombákra. 

Locsoljuk meg kevés olíva olajjal a gombákat, majd mehetnek is a 180C-ra előmelegített sütőbe, úgy jó 30-40 percre.

Én a sütésnél félúton megszórtam őket kevés reszelt sajttal is. 

Most rizzsel tálaltam, de vegyes salátával, kuszkusszal, de akár még krumplipürével is nagyon finom. Szervírozás előtt még szórjuk meg kevés petrezselyemmel és egy kis chilli szósszal is meglocsolhatjuk. 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »