Tök Jó Konyha

Töltött Gomba

 

Ezzel a fogással igazán nem kell sokáig bíbelődni. Hamar elkészül, finom és laktató! 

Hozzávalók:

  • 4 szép nagy tölteni való gomba
  • 250g Túró
  • 6-7 szem aszalt paradicsom
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1db tojás
  • kevéske olívaolaj
  • egy marék petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, szárukat eltávolítjuk (de ne dobjuk ki!), és egy tepsire helyezzük őket. A hagymát és az aszalt paradicsomot apróra kockázzuk, a gomba szárát szintén apróra daraboljuk és a petrezselymet is felaprítjuk. Ezután már csak össze kell keverni a töltelék hozzávalóit (túró, paradicsom, hagyma, tojás, gombaszár, só, bors, petrezselyem) és kanalazhatjuk is a gombákra. 

Locsoljuk meg kevés olíva olajjal a gombákat, majd mehetnek is a 180C-ra előmelegített sütőbe, úgy jó 30-40 percre.

Én a sütésnél félúton megszórtam őket kevés reszelt sajttal is. 

Most rizzsel tálaltam, de vegyes salátával, kuszkusszal, de akár még krumplipürével is nagyon finom. Szervírozás előtt még szórjuk meg kevés petrezselyemmel és egy kis chilli szósszal is meglocsolhatjuk. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!