A chia puding szuper felkapott az utóbbi időben. Tény és való, nagyon is egészséges, és sokféleképpen használhatjuk a főzés során. A legismertebb és legegyszerűbb étel, amit pikk-pakk összeállíthatunk belőle, az a chia puding.
Az állaga talán furcsa lehet elsőre, de ne adjuk fel az első kanál után. Nagyon finom és szuper édesség alternatíva – már ha tudjuk, hogy készítsük el. Segítek 🙂
Hozzávalók:
- 6 ek chia mag
- egy nagy marék friss eper
- 500ml növényi alapú tej – én zabtejet használtam ezúttal és isteni finom lett a végeredmény
- 1 ek méz
- kevés étcsoki reszelve
Elkészítés:
Mi sem egyszerűbb: a chia magot egy tálban összekeverjük a hideg tejjel, jó 5 percig állni hagyjuk, majd ismét egy nagyot keverünk rajta. Ezután legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egész éjszaka ott marad. Így legalább megvan a reggeli is 😀
Amikor a magok kellően megszívták magukat a hűtőben való álldogálás után (egy kissé kocsonyás kell, hogy legyen), jöhet a puding összeállítása.
Az epreket megmossuk, és méretétől függően félbe vagy negyedekre vágjuk. A piacon csodás nagy és édes epreket sikerült beszereznem, így nekem negyedelni kellett őket. Az étcsokit lereszeljük – én nem használtam többet, mint egy sor egy átlagos tábla étcsokiból, de lehet persze több vagy kevesebb is, ki hogy szereti.
Kikanalazunk egy réteg chia pudingot abba a pohárban vagy üvegbe, amiben szervírozni szeretnénk. Ezután jöhetnek az eper darabkák, ismét chia puding, majd a reszelt csoki. Ezt ismételjük addig, amíg meg nem töltjük a poharat. A tetejét célszerű eperrel díszíteni.
Meg is volnánk. Ugye milyen egyszerű? Ez az adag, szerintem bőven elég 2 embernek, de étvágytól (vagy mondjam inkább, mohóságtól) függ 😀
Hajrá, jöhetnek a képek – kinél, hogy fest a chia puding?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: