Egy ideje már gondolkodtam azon, hogy milyen körtés desszerttel tudnék előhozakodni, és a napokban végre sikerült kikísérleteznem egy egész jó kis receptet. Remélem Nektek is tetszeni fog – Nálunk szupergyorsan elfogyott. 😀
Hozzávalók 2 főre:
- 1 szép nagy körte (vagy 2, ha nagyobb az étvágyunk 😀 )
- 2 evőkanál édesítetlen kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 5 evőkanál zabpehely
- 150ml almalé
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180C-ra.
A körtét alaposan mosd meg, vágd hosszában ketté és távolítsd el a magokat. Az almalevet öntsd egy mélyebb tálba, alaposan keverd el benne a mézet, majd helyezd a körtéket – héjukkal felfelé – a gyümölcslébe, és hagyd állni jó 10 percig. Az a legjobb, ha az almalé teljesen ellepi a körtéket, de ha mégsem, akkor csak fordítsd meg egyszer, hogy mindenhol érje a lé a gyümölcsöt.
Amíg a körtét áztatod, addig kikeverheted a kakaós “bundát”. A maradék összetevőket (tehát kakaópor, zabpehely, fahéj, kókuszreszelék) keverd el egy tálban. Miután a körték eleget áztak, forgasd bele a szeleteket a kakaós-zabpelyhes egyvelegbe. Ha nem akar ráragadni a körtére a bunda, akkor nyugodtan locsold még meg az almalével és forgasd, lapogasd addig, amíg mindenhol egyenlően be nem lesz vonva a körte.
Helyezd a bundázott gyümölcsöt egy sütőpapírral leterített tepsire és süsd addig, amíg a körte kellően puha nem lesz – ez durván 20-25 percet vesz majd igénybe. Egy villával megszúrhatod próbaképpen, hogy biztosra menj.
Én kókusz joghurttal tálaltam, de a nem diétázóknak ajánlom a mézes görög joghurtot, azzal is mennyei az ízhatás. Melegen fogyasztva a legfinomabb.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: