Hozzávalók: (4-6 személyre)
Elkészítés: (Főzési idő durván 30-40perc)
A zöldségeket nem kell apróra vágni, az édesburgonyától a gombáig mind maradhat nagyobb, falatnyi darabokban, durván 1,5-2cm-es “kockákban”. Én egyedül csak a fokhagymát szeleteltem vékonyabbra.
Egy nagyobb lábosban melegítsd fel az olivaolajat, majd add hozzá a mustármagot és a köményt. Elég 1-2 percig főni hagyni, amíg a mustár el nem kezd pattogni a lábosban. Ekkor jöhet a hagyma, paprika, fokhagyma, édesburgonya és a gomba. Hagyd legalább 4-5 percig főni, majd add hozzá a száraz lencsét. Ezt nem kell előre beáztatnod vagy előfőznöd. A lencse után add a lábosba a paradicsompürét, a leveskockát szétmorzsolva, az édes- és a csípőspaprikát, majd a babokat és végül a paradicsomszószt. Ha konzerves babot használsz, akkor a lével együtt add a lábosba, ha azonban szárazbabot használsz, akkor ezt előző este célszerű beáztatni, és ennél a pontnál 1,5 bögre (kb 450ml) vizet adni a raguhoz. Jöhet só és bors ízlés szerint, majd fedő alatt, 5 percenként megkeverve főzd addig, amíg a lencse meg nem puhul. A főzési stádium utolsó 10 percében add csak hozzá a zöldbabot.