Ki ne szeretné a palacsintát?!? Biztosan van ilyen személy is a Földön, de én egyértelműen nem tartozom közéjük. Viszont most – a diétám miatt – el kellett gondolkodnom egy új recepten. Se tej, se tojás… Kísérleteztem egyik nap és a végén igencsak finom “ál-palacsinták” születtek. Íme:
Hozzávalók: (körülbelül 6-7 közepes méretű palacsintához)
Meg kell jegyeznem, hogy a zabpelyhes palacsinta sokkal laktatóbb, mint a hagyományos, még én is, aki hírhedten nagy étvággyal rendelkezem, csak kettőt tudtam legyűrni belőle.
- 500ml rizstej
- 75g zabpehely
- 2 evőkanál méz
- 100g barna rizsliszt
- egy csipet szódabikarbóna
- 1 egész citrom leve (én belereszeltem a héját is, de nem kötelező)
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat – zabpehely, liszt, fahéj, szódabikarbóna. Majd add hozzá a tejet lassan adagolva, folyamatosan keverve. Jöhet a méz és a citrom leve, héja. Alaposan keverd el a masszát. Sűrűbb állagot kell, hogy kapj, mint a hagyományos palacsintánál, de ha túl sűrűnek ítéled, nyugodtan adj hozzá egy evőkanál vizet. Nekem pont csak egy evőkanálnyira volt szükségem, hogy egy picit felhigítsam a palacsinta alapot.
Ezután, mint ahogy azt a jó öreg palacsintánál megszoktuk, jöhet a sütögetés. Különbség annyi, hogy én sima olaj helyett kókusz olajat használtam. Nagyon kevés kell egy palacsinta alá, körülbelül fél kávéskanálnyi. Ha nincs kéznél kókuszolaj, az olíva olaj is megteszi.
A kisütögetett palacsintákat én 100%-os mogyorókrémmel, banánkarikákkal és áfonyával tálaltam, egy kis kanál mézzel meglocsolva a kreációt. Igazi mennyei, édes íz, és hidd el, nem fogod hiányolni sem a tejet, sem a tojást az új palacsintádból.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: