HOZZÁVALÓK 2-4 személyre:
- 1 bögre couscous (egy átlagos kávésbögre, 250ml)
- 1 doboz tonhalkonzerv (2 doboz ha 4 személyre készíted)
- 6-8 szem aszalt paradicsom negyedekre vágva
- 1 vegetáriánus erőleveskocka vagy 1 teáskanál Vegeta
- Chilli szósz a pikáns ízek kedvelőinek
ELKÉSZÍTÉS:
Forralj fel 300ml vizet. Öntsd a cous cous-t (kuszkusz) egy üvegtálba, majd adj hozzá annyi forralt vizet, ami teljesen ellepi. Dobd az erőleves kockát vagy Vegetát a cous cous-hoz és fedd le a tálat egy fedővel.
Amíg a cous-cous alap megpuhul a vízben (max 5 perc), addig válogass ki 6-8 szép nagy szem aszalt paradicsomot. Vagdosd fel őket apró darabokra, én általában csak félbe vágom őket hosszában majd ismét félbe a hosszúkás csíkokat. Öntsd ki a tonhalkonzervből az olajat, a lényeg, hogy a hal száraz legyen.
Amint a cous cous beszívta a ráöntött vizet, keverd meg párszor, hogy megbizonyosodj, a leveskocka vagy vegeta jól eljutott mindenhova. Ezt követően egyszerűen csak add a tonhalat és a szárított paradicsom darabkákat a cous cous-hoz, és már kész is a finom, laktató és igengyors ebéded!
Ha szeretnéd fokozni a pikáns ízt, tálaláskor locsold meg a cous cous-t a kedvenc chilli szószoddal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: